Mihez kezdhetünk mechatronikai mérnöki diplomával?

Van egy olyan végzettség, amellyel szinte bármilyen területre el lehet menni dolgozni: ez pedig a mechatronikai mérnöki képzés. Egy ilyen mérnök képes lehet akár gépészeti, programozói, és villamosmérnöki munkakörökbe is elhelyezkedni, de kicsi hozzátanulással számtalan egyéb dologban is részt vehet.

Programozni jó

A programozás talán a legjobban fizetett órabéres szakma. Nagyon sok mindent lehet programozni: gépeket, szoftvereket, honlapokat, webalkalmazásokat. Ezek mindegyike hatalmas szaktudást és szakértelmet igényel, a megfelelő programnyelv alapos ismerete szükséges.

A géptervezés nagyon kifizetődő

Minden egyes gépet, amelyet manapság használnak a különféle vállalatok és cégek, valakinek le kellett gyártania és meg kell terveznie. Gondoljunk csak arra, hogy a számítógép, autó, vagy egy fénymásoló berendezés hogyan jött létre: ezeket mind-mind mérnökök konstrukálták.

Az IT rendszerüzemeltetés ma már nagyon menő

Az informatikai (IT) rendszerüzemeltetés azért érdekes téma, mert egyaránt szükséges hozzá műszaki szemlélet, erős hardveres tudás, esetleg egy kicsit programozni is kell tudni. Ez egy rendkívül összetett és izgalmas munkakör, amelyet ma már gyakorlatilag minden egyes vállalatnál keresnek, és IT-hez méltó béreket lehet vele megkeresni.

A minőségbiztosítás egy gyakori szakterület

Valamiről eldönteni, hogy megfelel-e a követelményeknek vagy sem. Ezt hívjuk úgy, hogy minőségbiztosítás, minőségmenedzsment, igazából komolyabb műszaki szemlélet és szabványok magabiztos használata szükséges hozzá. Hatalmas felelősség és összetettebb munka, mint sokan gondolnák!

Hol tanulhatunk mechatronikai mérnöknek?

A BME-n, Óbudai Egyetemen, SZTE-n és SZIE-n egyaránt van ilyen szak, tárt karokkal várja az ilyen érdeklődésű embereket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.